Francia csokoládés palacsinta

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tejszín
5 dkg vaj
½ dl brandy
dl mandulalikőr
2 evőkanál liszt
2 és fél dl tej
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.

2. A tejet lábosban felforraljuk. Tálban összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, majd belekeverjük a lisztet is.

3. Apránként felöntjük a forró tejjel, és csomómentesre keverjük. Átöntjük a lábosba, és kis lángon, állandó keverés mellett 2-3 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a csokoládét, majd ha elolvadt, a mandulalikőrt is.

4. Amikor a krém kihűlt, belekeverjük az összemorzsolt mandulás puszedlit és a kemény habbá vert tejszínt.

5. A krémmel megtöltjük a palacsintákat, és négyrét hajtjuk. Kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Olvasztott vajjal megkenjük, és porcukorral megszórjuk.

6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Leöntjük a brandyvel, és meggyújtjuk. Lángolva adjuk asztalra.

Palacsinta alaprecept

Palacsinta alaprecept
3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.

Francia csokoládés palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1869 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Francia csokoládés palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek