Blini áfonyával töltve

Orosz palacsinta áfonyával töltve

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Blini áfonyával töltve
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vaj
50 dkg mélyhűtött áfonya
vagy
50 dkg friss áfonya
10 dkg liszt
2 db tojás
1 és ¼ dl tej
½ db citrom leve és reszelt héja
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. A lisztet, a tejet, a tojást, 1 evőkanál cukrot és 2 dkg vajat robotgépbe teszünk. Alacsony fordulatszámon jól összekeverjük. A tésztát 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Az áfonya felét lábosba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a maradék cukrot, a fahéjat és a gyömbért. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a gyümölcs húsa szétesik, és kissé besűrűsödik. Belekeverjük a maradék áfonyát, és további 1 percig főzzük.

3. Palacsintasütőben felolvasztunk 2 dkg vajat, majd beleöntünk egy kis merőkanálnyi palacsintatésztát. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk az edényben, és addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul. Tányérra borítjuk, a sült oldalával felfelé.

4. Közepére gyümölcsöt halmozunk, majd négyszögletesen összehajtjuk. A többi hozzávalóval is így járunk el.

5. A töltött palacsintákat nagy serpenyőbe helyezzük, aláteszünk kevés vajat, és aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

A blini vastag orosz palacsinta, Lengyelországban is kedvelt. Sós változatát kaviárral és tejföllel töltik.
Blini áfonyával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Blini áfonyával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja