Palacsinta csokoládéhabbal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Palacsinta csokoládéhabbal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db narancs
2 db tojás
8 dkg vaj
1 és ¼ dl víz
vagy

Elkészítés:

1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.

2. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni. Nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukor felével. Belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd a narancslikőr felét és az apróra vágott kandírozott narancshéjat.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belevegyítjük a krémbe. A tálat műanyag fóliával lefedjük és 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük. A maradék cukrot és narancslikőrt lábosba tesszük. Hozzáadjuk a vizet és beletesszük a narancsgerezdeket. 20 percig főzzük.

5. A palacsinták egyik sarkát megkenjük a csokoládékrémmel, félbehajtjuk és megint félbehajtjuk. A töltött palacsintákat tálra tesszük és ráöntjük a szirupos narancsot.

Palacsinta alaprecept

Palacsinta alaprecept
3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.

Palacsinta csokoládéhabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 719 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Palacsinta csokoládéhabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja