Palacsintapite datolyával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 120 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Palacsintapite datolyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg datolya
4 db tojás
15 dkg liszt
1 evőkanál olvasztott vaj
5 dkg vaj
1 dl rum
6 dkg mazsola
2 és fél dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál reszelt citromhéj
csipet
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A megtisztított, apróra vágott datolyát, a mazsolát, a citromhéjat és a rumot lábosba tesszük. Felforraljuk, majd a tűzről levéve kihűtjük.

2. Nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Belekeverjük a lisztet, majd a fahéjat, a sót és az olvasztott vajat.

3. Külön tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Óvatosan belevegyítjük a krémbe.

4. A maradék vajból 1 kanálnyit nagy serpenyőben felolvasztunk. Beleöntjük a tészta felét.

5. Szűrőkanállal kiemeljük a datolyát, a mazsolát a pácléből, és a palacsintára szórjuk. Rásimítunk kevés tésztát, hogy befedje a gyümölcsöket.

6. Közepes lángon úgy 3 percig sütjük, vagy amíg az alja kissé megbarnul.

7. Előmelegített tálra tesszük, és nagyobb kockákra vágjuk. Amíg a másik adag is elkészül, meleg sütőben tartjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk. (Vaníliás cukorral meghintve is nagyon finom.)

Palacsintapite datolyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2032 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Palacsintapite datolyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
lexikon