Trópusi palacsintatorta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Trópusi palacsintatorta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg konzerv ananászkarika
2 és fél dl frissen préselt/facsart narancslé
1 adag vaníliakrém
6 evőkanál tejszín
2 és fél dl narancslikőr
vagy
2 és fél dl Grand Marnier likőr

Elkészítés:

1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.

2. Egy palacsintát tálra teszünk és megkenjük vaníliakrémmel. Ráfektetünk 1-2 összevágott ananászkarikát és meglocsoljuk narancslikőrrel. A rétegzést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból.

3. A sziruphoz a cukrot teflonlábosban karamellizáljuk. Amikor aranyszínűvé válik, belekeverjük a narancslevet. Összefőzzük, belekeverjük a tejszínt, majd félretesszük hűlni.

4. A maradék narancslikőrrel ízesítjük és a palacsintatortára locsoljuk.

Palacsinta alaprecept

Palacsinta alaprecept
3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.

Vaníliakrém

Vaníliakrém
5 dl tej
1 teáskanál vaníliaesszencia

1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.

2. A tejet a vaníliakivonattal együtt lábosba öntjük és felforraljuk.

3. A tojáskrémet átöntjük a lábosba, és kis lángon, fakanállal állandóan keverve addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik.

Változatok:

- Citromkrém: vaníliakivonat helyett 1 citrom reszelt héját keverjük a tejbe.

- Csokoládékrém: a tejben felolvasztunk 12 dkg reszelt étcsokoládét.

- Alkoholos krém: a tűzről levéve 1-2 evőkanál rumot, brandyt vagy likőrt keverünk a krémbe.

Trópusi palacsintatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1435 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Trópusi palacsintatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest