Crepes Suzette

Narancsos palacsinta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Crepes Suzette
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db narancs
1 db citrom
4 evőkanál kristálycukor
vagy
2 és fél dl frissen préselt/facsart narancslé
12 dkg vaj
1 evőkanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. A palacsintatésztába 1 evőkanál narancslikőrt keverünk, majd a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk belőle.

2. A narancs és a citrom héját megmossuk, megtöröljük, majd beledörzsöljük a cukrot, hogy átvegye az aromáját. Az illatos cukrot lábosba tesszük a vajjal és a narancslével együtt. Kis lángon addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Belekeverünk 2 kanál narancslikőrt.

3. A palacsintákat egyenként belemártjuk a szirupba, majd négyrét hajtva előmelegített tányérra tesszük.

4. Megszórjuk a durva szemű kristálycukorral, a reszelt narancshéjjal, és meglocsoljuk a maradék narancslikőrrel.

5. Az alkoholt hosszú gyufával meggyújtjuk és máris tálaljuk a desszertet.

Ezt az édességet egy francia séf, Henri Charpentier találta ki Albert walesi herceg örömére.

Palacsinta alaprecept

Palacsinta alaprecept
3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.

Crepes Suzette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2636 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Crepes Suzette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
van itthon