Palacsintabatyu túrótöltelékkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Palacsintabatyu túrótöltelékkel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tehéntúró
1 nagyobb narancs héja, csíkokra vágott
1 teáskanál őrölt fahéj
50 dkg málna
9 dkg durvára tört étcsokoládé
¼ dl rum
4 evőkanál narancslé

Elkészítés:

1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.

2. A tehéntúrót átpasszírozzuk, tálba tesszük, kikeverjük 5 dkg cukorral, a fahéjjal, a rummal és a narancslé felével. Hozzáadjuk a durvára vágott csokoládét és kandírozott citromhéjat.

3. A narancshéjat hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A palacsinták közepére 1-1 evőkanál tölteléket teszünk. A széleket felhajtjuk, középen összefogjuk és a batyukat narancshéjjal átkötjük.

4. A mártáshoz a maradék cukrot lábosba tesszük, felöntjük a maradék narancslével és kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor felolvad.

5. A málnát összeturmixoljuk, ízlés szerint szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele.

6. A málnapürét a lábosba tesszük és együtt további 5 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Kihűtjük, majd 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

7. Tányérra öntjük és beleültetjük a palacsintabatyukat.

Palacsinta alaprecept

Palacsinta alaprecept
3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.

Palacsintabatyu túrótöltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1803 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Palacsintabatyu túrótöltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
cikkek