Csokoládés palacsinta



Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat tálba tesszük.
2. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Beleöntjük a tejet és elkeverjük. Beleöntjük a lisztes tálba, majd csomómentesre keverjük.
3. Lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyő alján. Kis lángon addig sütjük, amíg megszilárdul. Megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük.
4. Előmelegített tálra csúsztatjuk és letakarjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a hozzávalókból.
5. A csokoládés palacsintát ízlés szerint megtöltjük (például friss gyümölccsel) és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.