Jamaicai piskótatorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Jamaicai piskótatorta
Adag: 1 tortaforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db piskóta
20 dkg meggylekvár
7 dkg liszt
7 és fél dl tej

Elkészítés:

1. Nagy, tűzálló tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral.

2. A tejet megmelegítjük, majd állandó keverés mellett apránként a krémbe öntjük. A tálat áttesszük egy fazék fölé, amelyben vizet forralunk.

3. Gőz fölött, habverővel állandóan keverve 15 percig főzzük, amíg besűrűsödik. A krém felét átöntjük egy másik tálba. Az első tálba belekeverjük a reszelt csokoládét, visszatesszük a gőz fölé, ha nem olvadna el.

4. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát. A piskótatortát vékonyan felszeleteljük. Néhány szelet piskótával kibéleljük a forma alját. Rummal meglocsoljuk.

5. Megkenjük a kihűlt tojáskrémmel. Erre egy rétegben meggydzsem, majd piskóta következik, amelyre csokoládékrémet simítunk. Végül piskótaszeletekkel borítjuk be a tortát, amit megkenünk a maradék rummal.

6. A kész desszertet 180-240 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.

Egyszerű piskóta

Egyszerű piskóta
6 db tojás
18 dkg olvasztott vaj
17 dkg liszt
1 teáskanál vaníliakivonat

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tálba szitáljuk a lisztet.

2. Tűzálló tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral. A tálat gyöngyözve forró víz fölé helyezzük, de úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Folytatjuk a keverést, amíg a krém felmelegszik.

3. A tűzről levéve robotgéppel habosra, sűrűre keverjük, amíg a mennyisége két-háromszorosára nem nő. A krémbe hablapáttal belekeverjük a lisztet.

4. A tészta felét kivesszük, áttesszük egy másik tálba és belekeverjük az olvasztott, de langyosra hűtött vajat. Visszatesszük a tálba és jól összekeverjük.

5. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát a formába simítjuk és 30-40 percig – amíg a tészta széle el nem válik a formától – illetve tűpróbáig sütjük.

6. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Visszafordítjuk és teljesen kihűtjük.

Jamaicai piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1247 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Jamaicai piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
van itthon