Mousse au chocolat

Csokoládé mousse

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mousse au chocolat
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
2 dl tejszín
1 rúd vanília
½ dl erős, fekete kávé
4 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Belekeverjük a tejet és a kávét.

2. Fémtálban összekeverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd belekeverjük a csokoládés tejet. Gőz fölött, kis lángon, fakanállal állandóan keverve addig főzzük, amíg be nem vonja egy fémkanál hátát.

3. Azonnal áttesszük egy jeges vízzel félig teli tálba és kihűlésig keverjük.

4. A tojásfehérjét kézimixerrel habbá verjük, majd a porcukorral együtt, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. Hablapáttal a krémbe vegyítjük.

5. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt. Ugyancsak a krémbe forgatjuk. 12 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Mousse au chocolat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1726 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Mousse au chocolat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja