Málnával rakott babapiskóta

| Rakott málna piskótával receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Málnával rakott babapiskóta
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg babapiskóta
50 dkg málna
1 evőkanál fekete kávé
2 és fél dl tejszín
12 dkg vaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejszínhab
ízlés szerint friss málna

Elkészítés:

1. A málnát tálba tesszük és megszórjuk a cukor felével.

2. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat, majd félretesszük hűlni. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját.

3. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a maradék cukorral. Belevegyítjük a csokoládékrémbe.

4. A babapiskótákat egy pillanatra feketekávéba mártjuk és egy rétegben tálba fektetjük. Rászórjuk a málna felét. Erre egy réteg csokoládékrémet simítunk. A rétegzést megismételjük, a tetejére csokoládékrém kerüljön.

5. Legalább 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Friss málnaszemekkel megszórva, habrózsákkal díszítve kínáljuk.

Babapiskóta helyett diós puszedlit is használhatunk, esetleg fele-fele arányban keverhetjük.
Málnával rakott babapiskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1738 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Málnával rakott babapiskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista