Csokoládéfagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládéfagylalt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tejszín
másfél dl víz
3 evőkanál kakaó

Elkészítés:

1. A vizet a cukorral együtt lábosba öntjük és kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. A tűzről levéve belekeverjük a kakaót. Csomómentesre elkeverjük, majd kis lángon felforraljuk.

2. Öt percig főzzük, majd belekeverjük a csokoládét is. Ha elolvadt, levesszük a tűzről és kihűtjük. Közben többször átkeverjük.

3. Ha teljesen kihűlt és krémszerű, belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Műanyag dobozba simítjuk és 120-180 percig fagyasztjuk.

Csokoládéfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2024 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Csokoládéfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja