Zabaglione

Borhab

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zabaglione
Eszközök: fémtál, habverő, lábas, tűzhely
Eljárások: gőzölés, kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tokaji szamorodni bor
vagy
1 és ¼ dl marsala bor

Elkészítés:

1. Nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Állandó keverés mellett, apránként felöntjük a borral.

2. A tálat áttesszük egy fazék fölé, amelyben vizet forralunk. Gőz fölött, habverővel állandóan keverve 15 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

3. A borhabot hidegen és melegen egyaránt kínálhatjuk. Ha hidegen akarjuk fogyasztani, a felszínére műanyag fóliát nyomunk, hogy hűlés közben ne bőrösödjön meg.

Zabaglione
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2232 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Zabaglione
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
van itthon