Körte vaníliamártásban

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb érett körte
1 rúd fahéj
2 teáskanál citromlé
A mártáshoz:
1 zacskó vaníliás cukor
1 dl tejszín
5 dkg liszt
5 dl tej

Elkészítés:

1. A körtét egészben meghámozzuk úgy, hogy a szára rajta maradjon. Fazékba állítjuk, annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.

2. Belekeverjük a cukrot, a citromlevet és a fahéjat. Kis lángon 8-10 percig főzzük, vagy addig, amíg még egyben marad.

3. Nagy teflonlábosban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Belevegyítjük a lisztet is.

4. A tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk, majd apránként belekeverjük a tojáskrémbe. Kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.

5. Átöntjük egy tűzálló tálba, felszínére műanyag fóliát nyomunk, hogy ne bőrösödjön meg.

6. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd tejszínnel hígítjuk.

7. A vaníliakrém tetejéről levesszük a fóliát, megmelegítjük, majd tányérokba öntjük. Beleállítjuk a körtét és leöntjük a csokoládémártással. Összemorzsolt diós puszedlivel megszórjuk.

Vaníliakrém helyett fagylalttal tálalva a recept, Körte Szép Heléna módra néven is ismert.
Körte vaníliamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1318 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Körte vaníliamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek