Körte vaníliamártásban



Elkészítés:
1. A körtét egészben meghámozzuk úgy, hogy a szára rajta maradjon. Fazékba állítjuk, annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
2. Belekeverjük a cukrot, a citromlevet és a fahéjat. Kis lángon 8-10 percig főzzük, vagy addig, amíg még egyben marad.
3. Nagy teflonlábosban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Belevegyítjük a lisztet is.
4. A tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk, majd apránként belekeverjük a tojáskrémbe. Kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
5. Átöntjük egy tűzálló tálba, felszínére műanyag fóliát nyomunk, hogy ne bőrösödjön meg.
6. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd tejszínnel hígítjuk.
7. A vaníliakrém tetejéről levesszük a fóliát, megmelegítjük, majd tányérokba öntjük. Beleállítjuk a körtét és leöntjük a csokoládémártással. Összemorzsolt diós puszedlivel megszórjuk.