Kakaós flan

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kakaós flan
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
8 dl teljes tej
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál víz
3 evőkanál rum
pár csepp citromlé

Elkészítés:

1. A cukor felét a vízzel és a citromlével együtt lábosba tesszük. Kis lángon, keverés nélkül összeolvasztjuk.

2. Amikor karamellizálódni kezd, átöntjük egy előmelegített, 2 liter űrtartalmú gyűrűformába. A formát úgy forgatjuk, hogy a karamell mindenütt bevonja az alját. Félretesszük hűlni.

3. A tejet (vagy 7,5 dl tej és 0,5 dl tejszín) langyosra melegítjük. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton felverjük a tojást a maradék cukorral. Belekeverjük a kakaót is.

4. A krémbe belekeverjük a langyos tejet és a rumot, majd amikor homogén masszát kapunk, belevegyítjük a darabosra összetört mogyorós puszedlit is. A folyadékot a formába öntjük.

5. A tálat alufóliával befedjük és peremes tepsibe helyezzük. Annyi vizet öntünk alá, hogy a forma feléig érjen. Előmelegített sütőbe toljuk, és 150 fokon 60 percet sütjük.

6. A sütőből kivéve 15-20 percig állni hagyjuk, mielőtt tálra borítanánk. Szobahőmérsékleten vagy jól lehűtve kínáljuk.

Kakaós flan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2131 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kakaós flan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár