Kakaós flan



Elkészítés:
1. A cukor felét a vízzel és a citromlével együtt lábosba tesszük. Kis lángon, keverés nélkül összeolvasztjuk.
2. Amikor karamellizálódni kezd, átöntjük egy előmelegített, 2 liter űrtartalmú gyűrűformába. A formát úgy forgatjuk, hogy a karamell mindenütt bevonja az alját. Félretesszük hűlni.
3. A tejet (vagy 7,5 dl tej és 0,5 dl tejszín) langyosra melegítjük. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton felverjük a tojást a maradék cukorral. Belekeverjük a kakaót is.
4. A krémbe belekeverjük a langyos tejet és a rumot, majd amikor homogén masszát kapunk, belevegyítjük a darabosra összetört mogyorós puszedlit is. A folyadékot a formába öntjük.
5. A tálat alufóliával befedjük és peremes tepsibe helyezzük. Annyi vizet öntünk alá, hogy a forma feléig érjen. Előmelegített sütőbe toljuk, és 150 fokon 60 percet sütjük.
6. A sütőből kivéve 15-20 percig állni hagyjuk, mielőtt tálra borítanánk. Szobahőmérsékleten vagy jól lehűtve kínáljuk.