Túróhab eperrel

| Túrókrémmel rakott eper receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Túróhab eperrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg eper
25 dkg tehéntúró
3 dl tejszín
3 evőkanál meleg víz
2 és fél dl muskotályos fehérbor
6 dkg porcukor
¾ dl eperlikőr
2 evőkanál zselatin

Elkészítés:

1. A zselatint meleg vízben feloldjuk. Felét az eperlikőrbe, másik felét a borba keverjük.

2. Az átpasszírozott tehéntúrót tálba tesszük. Összekeverjük az eperlikőrrel és a cukorral.

3. A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan belevegyítjük a túrókrémbe. 240 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, a legszebb szemeket a díszítéshez félretesszük. A többit felszeleteljük és elosztjuk 4 üvegkehely alján.

5. Rásimítunk egy réteg túrókrémet és megszórjuk kockára vágott borzselével. Még egy réteg túrókrém következik. A tetejét egész szem eprekkel díszítjük.

Túróhab eperrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1990 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Túróhab eperrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár