Grand Marnier felfújt

Soufflé au Grand Marnier

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grand Marnier felfújt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
3 ⅔ dl tej
1 és ¼ dl Grand Marnier likőr
1 csipet
10 dkg liszt
18 dkg vaj
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. Kivajazunk és cukorral behintünk egy 2 liter űrtartalmú felfújtformát. Sütőpapírból „gallért” készítünk a formához.

2. Lábosban megolvasztjuk a vajat. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sót. Felöntjük a tejjel és visszatesszük a tűzre. Habverővel állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük.

3. Másik tálban felverjük a tojások sárgáját. Apránként belekeverjük a tejmártást.

4. Összeöntjük a tojások fehérjét - nyolcat - és robotgéppel habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot és kemény habbá verjük.

5. A tojáskrémbe belekeverjük a citrom levét és héját, majd a Grand Marnier narancslikőrt. Végül belevegyítjük a tojáshabot is.

6. A masszát a felfújtformába simítjuk és peremes tepsibe helyezzük. Annyi vizet öntünk alá, hogy a forma feléig érjen.

7. Előmelegített, 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. A papírgallért eltávolítva, azonnal tálaljuk.

Grand Marnier felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Grand Marnier felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár