Zuccotto

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zuccotto
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg durvára tört mandula
5 dl tejszín
1 db piskóta
6 dkg porcukor
1 dl rum
vagy
1 dl brandy

Elkészítés:

1. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, majd 8-12 háromszöggé felszeleteljük. A piskótaszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk a rummal. Kibéleljük vele egy 1,5 liter űrtartalmú, félgömb alakú forma alját és oldalát.

2. A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a durvára vágott mandulát, az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt, a porcukrot és 6 dkg reszelt csokoládét.

3. Gőz fölött megolvasztjuk a maradék csokoládét, majd félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt, a habot kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a csokoládét.

4. A piskótakehelybe belesimítjuk a fehér krémet, majd rásimítjuk a csokoládésat. Műanyag fóliával lefedjük, és 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

5. A forma alját meleg vízbe mártjuk, és az édességet tálra borítjuk.

Ez az édesség jellegzetes firenzei étel.
Készen vásárolt piskótából is elkészíthetjük.

Egyszerű piskóta

Egyszerű piskóta
6 db tojás
18 dkg olvasztott vaj
17 dkg liszt
1 teáskanál vaníliakivonat

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tálba szitáljuk a lisztet.

2. Tűzálló tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral. A tálat gyöngyözve forró víz fölé helyezzük, de úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Folytatjuk a keverést, amíg a krém felmelegszik.

3. A tűzről levéve robotgéppel habosra, sűrűre keverjük, amíg a mennyisége két-háromszorosára nem nő. A krémbe hablapáttal belekeverjük a lisztet.

4. A tészta felét kivesszük, áttesszük egy másik tálba és belekeverjük az olvasztott, de langyosra hűtött vajat. Visszatesszük a tálba és jól összekeverjük.

5. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát a formába simítjuk és 30-40 percig – amíg a tészta széle el nem válik a formától – illetve tűpróbáig sütjük.

6. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Visszafordítjuk és teljesen kihűtjük.

Zuccotto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2106 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Zuccotto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj