Citromkrém



Elkészítés:
1. Sütőpapírral kibéleljük egy 1 literes felfújtforma alját úgy, hogy néhány centivel túlérjen a peremén.
2. Fémtálban összekeverjük a cukrot a tojássárgájával, a citrom levével és reszelt héjával. Gőz fölé helyezzük és habverővel állandóan keverve sűrű krémmé főzzük.
3. A zselatint meleg vízben feloldjuk és a krémbe keverjük. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe helyezzük.
4. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojáshabot, majd a tejszínhab felét belevegyítjük a krémbe.
5. A krémet a felfújtformába simítjuk és 240 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
6. A papírgallért óvatosan kihúzzuk. A maradék tejszínhabbal és kandírozott citromhéjjal díszítjük.