Citromkrém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromkrém
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
3 dl tejszín
3 db reszelt, héja citrom
2 db citrom leve
1 evőkanál zselatin
3 evőkanál meleg víz
ízlés szerint kandírozott citromhéj

Elkészítés:

1. Sütőpapírral kibéleljük egy 1 literes felfújtforma alját úgy, hogy néhány centivel túlérjen a peremén.

2. Fémtálban összekeverjük a cukrot a tojássárgájával, a citrom levével és reszelt héjával. Gőz fölé helyezzük és habverővel állandóan keverve sűrű krémmé főzzük.

3. A zselatint meleg vízben feloldjuk és a krémbe keverjük. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojáshabot, majd a tejszínhab felét belevegyítjük a krémbe.

5. A krémet a felfújtformába simítjuk és 240 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

6. A papírgallért óvatosan kihúzzuk. A maradék tejszínhabbal és kandírozott citromhéjjal díszítjük.

A felfújtak elkészültét ne szurkálással ellenőrizzük, mert a jó puding összeesik. Célszerűbb eljárás, ha a felfújtat óvatosan megdöntjük. Akkor kész, amikor az állománya nem "úszik" meg, szilárd marad, és a forma oldalától könnyen elválik.
A jó felfújt készítésének biztos módszere: a tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre, és óvatosan forgassuk az alapmasszába. A térfogata csak így marad meg, a tészta így lesz könnyű. Természetesen a tojáshab keverés közben kissé összeesik, de a térfogata sütéskor ismét megnő, ideális esetben megduplázódik. Éppen ezért kell a sütőformát a legalsó rácsra tenni. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a beáramló levegőtől a felfújt összeeshet. Miután a sütőt elzártuk, a felfújtat még néhány percig hagyjuk benne.
Citromkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2074 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Citromkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter