Kahlua-hab

Kávélikőr-hab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kahlua-hab
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tejszín
1 dl kahlua
vagy
3 db tojás
6 dkg porcukor
9 dkg vaj
1 teáskanál instant kávé

Elkészítés:

1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat, majd félretesszük hűlni.

2. Másik tálban összekeverjük a cukrot a tojássárgájával, az instant kávéval és a kávélikőrrel. Belekeverjük az olvasztott csokoládét is.

3. A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan belevegyítjük a csokoládékrémbe. A tojásfehérjét is kemény habbá verjük és ugyancsak belevegyítjük a krémbe.

4. Üvegkelyhekbe szétosztjuk és 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Ízlés szerint tejszínhabrózsával díszítve tálaljuk.
Kahlua-hab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kahlua-hab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter