Dinnyezselé

| Dinnyezselé receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Dinnyezselé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg hámozott görögdinnye
½ teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

1. A görögdinnyét kimagozzuk, húsát robotgépben pürésítjük. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a kukoricakeményítőt.

2. Kis lángon felforraljuk, majd állandó keverés mellett 4-5 percig főzzük. Őrölt fahéjjal ízesítjük és kihűtjük.

3. Belekeverjük a kockára vágott kandírozott citromhéjat és a reszelt étcsokoládét.

4. Hideg vízzel kiöblítünk egy 1 liter űrtartalmú pudingformát és beleöntjük a folyadékot. 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megszilárdul.

5. Tálra borítjuk, és ha van, friss jázminvirágokkal díszítjük.

Szomjoltónak is remek ez a különleges desszert egy nyári ebéd után.
Dinnyezselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1205 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Dinnyezselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
van itthon