Tejkrém kandírozott gesztenyével

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejkrém kandírozott gesztenyével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet piskóta
12 dkg cukrozott gesztenye
2 és fél dl tej
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál liszt
dl rum
A díszítéshez:

Elkészítés:

1. Lábosban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral, a liszttel és a reszelt citromhéjjal.

2. A tejet fazékba öntjük és felforraljuk. A tojáskrémet állandó keverés mellett, lassú sugárban felöntjük a forró tejjel.

3. Kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük (5-6 perc), de ügyeljünk arra, nehogy forrjon, mert akkor a tojás kicsapódik. A tűzről levéve kihűlésig keverjük.

4. Az 1 cm vastag piskótaszeleteket kettévágjuk, felét talpas poharakba szétosztjuk és meglocsoljuk a rummal. Ráhalmozzuk a tejkrémet.

5. Darabokra vágott cukrozott gesztenyével és habrózsákkal díszítjük. Közepébe nyomunk 1-1 koktélcseresznyét.

A gesztenye legfőbb termőterületéről, Észak-Olaszországból, Torinóból származik a recept.

Egyszerű piskóta

Egyszerű piskóta
6 db tojás
18 dkg olvasztott vaj
17 dkg liszt
1 teáskanál vaníliakivonat

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tálba szitáljuk a lisztet.

2. Tűzálló tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral. A tálat gyöngyözve forró víz fölé helyezzük, de úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Folytatjuk a keverést, amíg a krém felmelegszik.

3. A tűzről levéve robotgéppel habosra, sűrűre keverjük, amíg a mennyisége két-háromszorosára nem nő. A krémbe hablapáttal belekeverjük a lisztet.

4. A tészta felét kivesszük, áttesszük egy másik tálba és belekeverjük az olvasztott, de langyosra hűtött vajat. Visszatesszük a tálba és jól összekeverjük.

5. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát a formába simítjuk és 30-40 percig – amíg a tészta széle el nem válik a formától – illetve tűpróbáig sütjük.

6. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Visszafordítjuk és teljesen kihűtjük.

Tejkrém kandírozott gesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1946 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Tejkrém kandírozott gesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter