Tejberizskrém
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Kettős falú pudingfőző lábosba tejet, a két fal közé vizet öntünk. Felforraljuk, csipetnyi sóval ízesítjük, beleszórjuk a rizst, és mintegy 40 percig főzzük (nagyon puha, krémes legyen).
2. Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a durvára vágott mandulát és a vajat. Ha kihűlt, belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
3. A zselatint 1 dl meleg vízben feloldjuk. Belekeverjük a rizskrémbe. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
4. Üvegkelyhekbe szétosztjuk, málnaöntettel vagy hígított málna-, illetve ribizlilekvárral díszítjük.