Tejberizskrém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejberizskrém
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tejszín
6 dl tej
4 dkg vaj
8 dkg darabolt mandula
1 zacskó vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál zselatin
1 és ¼ dl víz
csipet

Elkészítés:

1. Kettős falú pudingfőző lábosba tejet, a két fal közé vizet öntünk. Felforraljuk, csipetnyi sóval ízesítjük, beleszórjuk a rizst, és mintegy 40 percig főzzük (nagyon puha, krémes legyen).

2. Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a durvára vágott mandulát és a vajat. Ha kihűlt, belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

3. A zselatint 1 dl meleg vízben feloldjuk. Belekeverjük a rizskrémbe. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. Üvegkelyhekbe szétosztjuk, málnaöntettel vagy hígított málna-, illetve ribizlilekvárral díszítjük.

Tejberizskrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1448 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Tejberizskrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek