Tojáshab tojáskrémmel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tojáshab tojáskrémmel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál kukoricakeményítő
6 dkg szeletelt mandula
1 csipet
A tojáskrémhez:
5 dl víz

Elkészítés:

1. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. Beleszitáljuk a kukoricakeményítőt és jól összekeverjük. Apránként belekeverjük a cukrot is és nagyon kemény habbá verjük.

2. Kivajazunk és cukorral behintünk egy 1 literes kerek tálat és belesimítjuk a habot. Peremes tepsibe helyezzük, s annyi vizet öntünk alá, hogy a forma feléig érjen.

3. Előmelegített, 200 fokos sütőben 5 percig sütjük. A tűzhelyet kikapcsoljuk, a habot 15 percig a sütőben hagyjuk. Tálra borítjuk és kihűtjük.

4. A tojáskrémhez a rizst tálba tesszük, felöntjük a vízzel és 30 percet állni hagyjuk. Leszűrjük, a rizst más ételhez használjuk fel. A keményítős vízből 1,2 decinyit lábosba kimérünk, belekeverjük a cukrot és kis lángon nem túl sűrű sziruppá főzzük.

5. Másik tálban felverjük a tojások sárgáját és belekeverjük a szirupot. Kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.

6. Kihűtjük, a habpudingra öntjük. Szeletelt mandulával díszítjük.

Tojáshab tojáskrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1756 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Tojáshab tojáskrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó