New York-i túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
New York-i túrótorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg keksz
6 dkg olvasztott vaj
A díszítéshez:
ízlés szerint friss gyümölcs
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
2 teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál liszt
2 és fél dl tejföl
4 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálban összekeverjük az összemorzsolt korpás kekszet a cukorral és a vajjal. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. 8-10 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

3. A töltelékhez robotgéppel, közepes fokozaton összekeverjük a tehéntúrót és a tejszínkrémsajtot a liszttel és a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. Végül belekeverjük a tejfölt és a vaníliakivonatot.

4. A tölteléket a ropogós tésztakehelybe öntjük, és a sütő középső rácsán 50-60 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

5. A kapcsos peremet eltávolítva tálra csúsztatjuk, és 6 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ízlés szerint friss gyümölcsökkel vagy málnazselével díszítjük.

New York-i túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3970 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
New York-i túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj