Túrótorta fehér csokoládéval és málnazselével

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrótorta fehér csokoládéval és málnazselével
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
28 dkg keksz
8 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
30 dkg málnazselé
1 evőkanál citromlé
A töltelékhez:
20 dkg tehéntúró
3 evőkanál málnalikőr
20 dkg málnazselé
2 db tojás
néhány csepp piros ételfesték

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálban összekeverjük az összemorzsolt édes kekszet a cukorral, a vajjal és a fahéjjal. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni.

4. Robotgéppel, közepes fokozaton simára keverjük a krémsajtot, a tehéntúrót és a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük az olvasztott csokoládét.

5. A töltelék egynegyedét félretesszük, a többit a tésztakehelybe simítjuk.

6. A sima krémbe belekeverjük a megmelegített málnazselét, a málnalikőrt és az ételfestéket. A piros réteget hablapáttal a sima krémre kenjük. 50-60 percig sütjük.

7. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd egész éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük.

8. A csokoládét lereszeljük, és a citromlével együtt a natúr tejszínkrémsajtba keverjük.

9. A kapcsos peremet eltávolítjuk, a tortát megkenjük a krémmel. Egy órára hűtőszekrénybe helyezzük.

10. Rácsorgatjuk a kissé megmelegített málnazselét, majd szilárdulásig ismét behűtjük.

Túrótorta fehér csokoládéval és málnazselével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1765 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Túrótorta fehér csokoládéval és málnazselével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél