Túrótorta bogyós gyümölcsökkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrótorta bogyós gyümölcsökkel
Adag: 1 tortaforma (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db piskóta
50 dkg tehéntúró
½ db citrom leve
4 dl tejszín
2 és fél dl zsírszegény tejföl

Elkészítés:

1. Az átpasszírozott tehéntúrót tálba tesszük. Összekeverjük a tejföllel és 15 dkg cukorral, majd 3 evőkanálnyi bogyós gyümölccsel.

2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt, majd belevegyítjük a túrókrémbe.

3. A piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lap köré egy 23 cm-es tortakarimát pattintunk, majd megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a tetejét.

4. A maradék gyümölcsöt a maradék cukorral és kevés citromlével együtt lábosba tesszük, és kis lángon pépesre főzzük. A piskótalap tetejére kenjük. Ha kihűlt, 180 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Egyszerű piskóta

Egyszerű piskóta
6 db tojás
18 dkg olvasztott vaj
17 dkg liszt
1 teáskanál vaníliakivonat

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tálba szitáljuk a lisztet.

2. Tűzálló tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral. A tálat gyöngyözve forró víz fölé helyezzük, de úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Folytatjuk a keverést, amíg a krém felmelegszik.

3. A tűzről levéve robotgéppel habosra, sűrűre keverjük, amíg a mennyisége két-háromszorosára nem nő. A krémbe hablapáttal belekeverjük a lisztet.

4. A tészta felét kivesszük, áttesszük egy másik tálba és belekeverjük az olvasztott, de langyosra hűtött vajat. Visszatesszük a tálba és jól összekeverjük.

5. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát a formába simítjuk és 30-40 percig – amíg a tészta széle el nem válik a formától – illetve tűpróbáig sütjük.

6. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Visszafordítjuk és teljesen kihűtjük.

Túrótorta bogyós gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Túrótorta bogyós gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek