Vaníliakrém

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vaníliakrém
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
1 teáskanál vaníliaesszencia

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.

2. A tejet a vaníliakivonattal együtt lábosba öntjük és felforraljuk.

3. A tojáskrémet átöntjük a lábosba, és kis lángon, fakanállal állandóan keverve addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik.

Változatok:

- Citromkrém: vaníliakivonat helyett 1 citrom reszelt héját keverjük a tejbe.

- Csokoládékrém: a tejben felolvasztunk 12 dkg reszelt étcsokoládét.

- Alkoholos krém: a tűzről levéve 1-2 evőkanál rumot, brandyt vagy likőrt keverünk a krémbe.

Vaníliakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2523 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Vaníliakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó