Saltimbocca
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hússzeleteket vékonyra kiverjük, és mindegyikre 1-1 zsályalevelet, erre 1 szelet sonkát, rá sajtszeletet fektetünk. A hússzeletet félbehajtva fogvájóval összetűzzük, és lisztben megforgatjuk.
2. Teflonserpenyőbe, nagyon forró vajba rakjuk, és mindegyik oldalát 5-6 percig sütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.
3. A visszamaradt pecsenyelébe bort töltünk, és erős lángon mártás sűrűségűre beforraljuk. A pecsenyére öntve tálaljuk.
Friss zsálya helyett 1-1 kiskanál szárítottal is meghinthetjük a hússzeleteket.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.