Szalonnás kalács

| , Szalonnás kalács receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalonnás kalács
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kenéshez:
1 db simára kevert tojás
A tésztához:
2 és fél dl tej
20 dkg rétesliszt
20 dkg finomliszt
másfél kiskanál sütőpor
1 csipet cayenne-bors
6 dkg vaj
ízlés szerint
A töltelékhez:
2 szelet apróra vágott füstölt szalonna
13 dkg reszelt edami sajt
½ kiskanál pirospaprika
1 evőkanál francia mustár
1 kiskanál szárított rozmaring
vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet a sütőporral meg a cayenne borssal összekeverjük, a vajjal összemorzsoljuk. A közepébe mélyedést nyomva a tejet beleöntjük, majd a liszttel apránként összegyúrjuk. Megsózzuk, és 30x24 cm-es téglalappá nyújtjuk.

2. A töltelékhez a szalonnát ropogósra sütjük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. A tészta szélén 2,5 cm-es csíkot üresen hagyva a tölteléket rásimítjuk, és összegöngyöljük. A két végét összenyomkodjuk, és a tekercset kifli alakúra hajlítjuk. Kizsírozott tepsire fektetve a tojással megkenjük.

3. Forró (200 °C-os) sütőbe tolva kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen, felszeletelve tálaljuk.

A sütőt mindig alaposan melegítsük be előtte, mert a sütemény csak akkor lesz ropogós. Ha hideg sütőbe tesszük, és utána gyújtjuk be, a tészta szétfolyik, ellapul.
Szalonna helyett összevagdalt zöldpaprikát, mustár helyett paradicsompürét vehetünk hozzá. Ha pizza ízű tésztát szeretnénk, evőkanálnyi összevagdalt olívabogyóval, kiskanálnyi szárított bazsalikommal gazdagíthatjuk a tölteléket.
Szalonnás kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1234 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Szalonnás kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
bevásárlólista