Fűszeres báránysaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres báránysaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kicsontozott bárányhús
½ fej gyalult vöröskáposzta
1 evőkanál összevágott rozmaring
1 evőkanál köménymag
2 evőkanál hámozott, pirított mandula
A sütéshez:
igény szerint olaj
A vinaigrette mártáshoz:
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál francia mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst az olajban erős lángon köröskörül átsütjük, majd 180 °C-os sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük, majd kihűtjük.

2. A mártáshoz a mustárt az ecettel simára verjük, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat apránként, kevergetve belecsorgatjuk, hogy sűrű, opálos legyen.

3. A legyalult káposztát salátástálba terítjük, a megmelegített mártással meglocsoljuk, köménymaggal és rozmaringgal megszórjuk. Összekeverjük, majd a felszeletelt pecsenyét ráfektetjük. A mandulával meghintve tálaljuk.

Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
A rozmaring fontos szerepet tölt be az emberiség életében, a bölcsőtől a koporsóig kultikus hatást tulajdonítanak neki. A néphit szerint az újszülött bölcsőjébe fektetve „megvéd a rontástól", a vőlegény kalapja mellé tűzve „termékeny házasságot ígér", de nem hiányozhat a ravatal mellől sem: a szentelt vízbe mártott rozmaringgal meglocsolják a megboldogultat, hogy „megtalálja békességét".
A húst sülés közben a sütőben meg-megforgatjuk, de alufóliába csomagolva is megsüthetjük. Ha átsült, 15-20 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel.
Fűszeres báránysaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1898 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Fűszeres báránysaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
ételfotó