Füstölt hal kosárban

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füstölt hal kosárban
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 db réteslap
43 ¾ dkg szeletelt füstölt hal
7 evőkanál víz
1 ¾ kisebb fej szeletelt vöröshagyma
7 evőkanál vermut
14 dkg vaj
3 és fél evőkanál finomliszt
½ dl tej
1 ¾ db simára kevert tojás
½ kiskanál szardellapaszta
1 ¾ csokor összevágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

1. A halat a hagymával, a vízzel és a vermuttal 10 percig főzzük, majd kiemeljük, kiszálkázzuk.

2. A réteslapokat 5 dkg olvasztott vajjal megkenjük, félbehajtjuk, és egymásra fektetjük, így nyolc réteget kapunk. Egy 20 cm átmérőjű kerek formát veszünk. A tésztalapokat úgy vágjuk körül, hogy a formába fektetve 1 cm kilógjon belőle.

3. A maradék vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórva 2 percig a tűzön kevergetjük, majd a tűzről lehúzva a tejjel apránként felengedjük. A tűzre visszatéve, kevergetve mártássá sűrítjük, majd a citromlevet, a tojásokat, a szardellapasztát és a petrezselymet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

4. A halat és a hagymát a tésztával bélelt formába terítjük, a mártással leöntjük, és 180 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.

Melegen vagy hidegen, salátával körítve adjuk asztalra.
Tonhal- vagy lazackonzervből, sőt főtt csirkéből is készíthetjük. Ilyenkor a receptet a 2. pontjától kell figyelembe venni.
Füstölt hal kosárban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1313 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Füstölt hal kosárban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
recepttár