Rakott tortellini

| Rakott tortellini receptek ,
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott tortellini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hámozott paradicsom
20 dkg készen vásárolt tortellini
2 db hámozott, szeletelt burgonya
1 nagyobb padlizsán
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 csipet cayenne-bors
1 fej hosszában félbevágott, szeletelt vöröshagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
½ kiskanál friss, összevágott oregánó
vagy
¼ kiskanál szárított oregánó
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A tetejére:
ízlés szerint oregánó

Elkészítés:

1. A padlizsánt 2 cm-es karikákra vágjuk, megsózzuk, és tésztaszűrőbe rakva a levét kicsorgatjuk.

2. A húsos- vagy sajtos totellinit sóval, 1 evőkanál olajjal ízesített forró vízbe rakva megfőzzük, leszűrjük, majd tűzálló tálba terítjük.

3. A 2 cm-es vastag szeletekre vágott krumplit sós ízben puhára főzzük, leszűrjük, majd egy kevés olajban megpirítjuk, és a tortellinivel összekeverjük.

4. A hagymát 2 evőkanál olajon megpároljuk, a leitatott padlizsánszeleteket belerakjuk, és szép pirosra sütjük; ha az olaj nem lenne elég, egy kevéssel pótoljuk.

5. A paradicsomot beleforgatjuk, oreganóval, cayenne borssal, sóval, borssal fűszerezzük, és erős lángon addig kevergetjük, amíg a saját levét el nem főtte.

6. A paradicsomos padlizsánt a tortellinire terítjük, és a sajt egyharmadát belekeverjük. A maradék sajtot a tetejére hintjük, és 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetejére nem olvadt.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Oregano helyett bazsalikomot vagy petrezselymet is vehetünk. Padlizsán helyett cukkinivel is készülhet.
Ízlésünk szerint vásároljunk sajtos vagy húsos kész tortellinit.
Rakott tortellini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2561 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Rakott tortellini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
google+