Lazactekercs articsókával és gombafejekkel

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lazactekercs articsókával és gombafejekkel
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet füstölt lazac
1 kis doboz konzerv, félbevágott articsókaszív
4 db gombafej
2 evőkanál borecet
13 dkg krémsajt
2 kiskanál ecetes torma
igény szerint víz
A díszítéshez:
ízlés szerint zsázsa

Elkészítés:

1. A sajtot az ecetes tormával simára keverjük. A halszeleteket lefektetjük, és meleg vízbe mártott spatulával a krémet rákenjük.

2. Mindegyikre leszűrt articsókát rakunk, és a lazacot rágöngyöljük, ha kell, fogvájóval is megtűzzük. Folpackkal letakarva jégbe hűtjük.

3. A gombafejeket megtisztítjuk, majd késsel virág alakúra behasítjuk. Az ecetet annyi vízzel engedjük fel, hogy majd a gombákat betakarja, felforraljuk, és a gombafejeket belerakva 2 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiszedjük, és kihűtjük.

4. Végül minden tányérra 2-2 lazactekercset fektetünk, 2 gombafejjel körítjük, és kis zsázsaággal díszítjük.

Különlegesen finom előétel, de főételnek is adhatjuk, ha valamilyen kiadós saláta és meleg, ropogós péksütemény kíséretében kínáljuk.
Articsóka helyett más konzervzöldséggel is készíthetjük, és a krémsajtot ricotta sajttal is helyettesíthetjük.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz pezsgő illik hozzá.

Ecetes torma

Kép nélkül
6 evőkanál reszelt torma
3 evőkanál enyhe ecet
2 kiskanál
3 evőkanál kristálycukor

1. A gyökeret megmossuk és meghámozzuk. Elektromos darálóban felaprítjuk, majd sóval, cukorral, ecettel ízesítjük.

2. A tormát kézzel is megreszelhetjük, ízesítjük, és kis üvegbe nyomkodva, lezárva a hűtőszekrényben tároljuk.

Lazactekercs articsókával és gombafejekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 893 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Lazactekercs articsókával és gombafejekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
recepttár