Részeges marharagu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Részeges marharagu
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál meleg konyak
1 csomó bouquet garni
2 és fél dl száraz vörösbor
100 dkg lebőrözött, kockára vágott marhalábszár
vagy
100 dkg lehártyázott, kockára vágott marhapacsni
2 evőkanál olaj
1 fej szeletelt vöröshagyma
1 evőkanál finomliszt
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ dl víz
20 szem apró szemű vöröshagyma
20 dkg szeletelt gomba
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A 5 centisre vágott húskockákat az olajon kissé megpirítjuk, majd a hagymát megpároljuk. A lisztteI meghintjük, és a tűzön pár percig kevergetjük.

2. A megmelegített konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk, és ha a lángok elhamvadtak, a fokhagymát, a bouquet garnit belerakjuk, megborsozzuk. A bort és a vizet ráöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, az alját felkeverve felforraljuk.

3. Az edényt alufóliával letakarjuk, és 160 °C-os sütőbe téve 90 percig sütjük, időnként megkeverjük. Ekkor az apró hagymákat belekeverjük, és lefedve még 20 percre a sütőbe visszatoljuk. Ekkor a gomba is az edénybe kerül, és még addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhult.

4. A bouquet garnit kidobjuk, és a ragut petrezselyemmel meghintjük.

A hűtőszekrényben 2-3 napig frissen eláll, ezért ha tudjuk, hogy nem jut időnk főzésre, akár napokkal előtte is elkészíthetjük, csak fel kell melegíteni. A fagyasztást is jól tűri.
Leginkább barna rizs, saláta és rozskenyér illik hozzá.
Napraforgóolaj helyett olívaolajat is vehetünk, illetve vajjal is készíthetjük. A lisztet fél evőkanál étkezési keményítővel vagy burgonyaliszttel is helyettesíthetjük.
Ez az étel elég nehéz, csak egészségeseknek ajánlott.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Részeges marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2159 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Részeges marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
szólj hozzá, értékelj