Snidlinges csirkebatyu

Kijevi csirkemell

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb lebőrözött, kicsontozott csirkemell
2 evőkanál összevágott snidling
20 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg liszt
2 db simára kevert tojás
ízlés szerint
igény szerint zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A félbevágott melldarabokat lehártyázzuk, majd a húst 1/2 cm vastag szeletekké verjük, kissé megsózzuk.

2. A vajat a tojássárgájával, a snidlinggel meg a fokhagymával összedolgozzuk, és négy 7-8 cm hosszú kolbásszá formázzuk. Folpackba csomagolva a fagyasztóban megkeményedni hagyjuk.

3. A hússzeletekre fektetve a két szélét ráhajtjuk, majd úgy göngyölítjük össze, hogy a hús a vajat teljesen befedje.

4. Fogvájóval megtűzzük, és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk. Néhány órára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd bő olajban köröskörül ropogós pirosra sütjük.

Ennek a receptnek az 1. és 2. lépését előre elkészíthetjük. Egyszerre nagyobb mennyiségű fűszervajat is összekeverhetünk, a fagyasztóban eláll.
Ez az étel csak frissen jó, melegíteni nem szabad, az olvadt vaj a tekercsből kicsoroghat. Ha az olaj túl forró, egy kevés friss olajjal mérsékeljük a hőfokát.
Snidlinges csirkebatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 751 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Snidlinges csirkebatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
tippek, fortélyok