Snidlinges csirkebatyu
Kijevi csirkemell
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A félbevágott melldarabokat lehártyázzuk, majd a húst 1/2 cm vastag szeletekké verjük, kissé megsózzuk.
2. A vajat a tojássárgájával, a snidlinggel meg a fokhagymával összedolgozzuk, és négy 7-8 cm hosszú kolbásszá formázzuk. Folpackba csomagolva a fagyasztóban megkeményedni hagyjuk.
3. A hússzeletekre fektetve a két szélét ráhajtjuk, majd úgy göngyölítjük össze, hogy a hús a vajat teljesen befedje.
4. Fogvájóval megtűzzük, és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk. Néhány órára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd bő olajban köröskörül ropogós pirosra sütjük.
Ennek a receptnek az 1. és 2. lépését előre elkészíthetjük. Egyszerre nagyobb mennyiségű fűszervajat is összekeverhetünk, a fagyasztóban eláll.
Ez az étel csak frissen jó, melegíteni nem szabad, az olvadt vaj a tekercsből kicsoroghat. Ha az olaj túl forró, egy kevés friss olajjal mérsékeljük a hőfokát.