Szárnyasmáj-pástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szárnyasmáj-pástétom
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kacsamáj
25 dkg csirkemáj
3 evőkanál friss, összevágott zöldfűszer
9 dkg tisztított vaj
25 dkg vaj
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál Grand Marnier likőr
igény szerint vastag szeletre vágott, pirított kenyér

Elkészítés:

1. A májról minden hártyát lebontunk. A hagymát 6 dkg vajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát pár pillanatig sütjük benne, majd szűrőkanállal kiszedjük.

2. A májat a vajba rakva átsütjük, majd a kétféle hagymával turmixoljuk.

3. A többi vajat meg a zöldfűszereket (majoranna, petrezselyemzöld és snidling) is a turmixgépbe rakjuk, és az egészet habosra verjük, a Grand Marnier-val ízesítjük.

4. Mély tálba töltjük, és megdermedni hagyjuk. A tetejére babérleveleket fektetve, tisztított vajjal leöntjük. A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk. Pirított kenyérrel vagy Melba pirítóssal tálaljuk.

5. Ez utóbbihoz a vékonyra szelt, lehéjazott, nyújtófával ellapított kenyérszeleteket sütőbe tesszük, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.

A kétféle máj helyett 50 dkg csirkemájból is készíthetjük.
Vigyázzunk, nehogy a májat túlsüssük, elég, ha a színe kifehéredik, a közepe pedig már nem piros, mert különben rágós lesz, és gazdag fehérjetartalmából is veszíthet.
Grand Marnier helyett konyakot is keverhetünk bele.

Tisztított vaj

Tisztított vaj
18 dkg vaj

1.18 dkg vajat kis kockákra vágunk. Kis lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékletű vízfürdőbe állítjuk. A vajat kevergetés nélkül felolvasztjuk.

2. Az edényt levesszük a tűzről és a vajat hagyjuk kissé hűlni. Leszedjük a habot a tetejéről, óvatosan, hogy a vaj ne keveredjen fel.

3. A világos sárga folyadékot leöntjük, hogy a tejes lerakódások visszamaradjanak a lábosban. A tisztított vajat levegős tartóba öntjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

Szárnyasmáj-pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Szárnyasmáj-pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
twitter