Szárnyasmáj-pástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szárnyasmáj-pástétom
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kacsamáj
25 dkg csirkemáj
3 evőkanál friss, összevágott zöldfűszer
9 dkg tisztított vaj
25 dkg vaj
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál Grand Marnier likőr
igény szerint vastag szeletre vágott, pirított kenyér

Elkészítés:

1. A májról minden hártyát lebontunk. A hagymát 6 dkg vajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát pár pillanatig sütjük benne, majd szűrőkanállal kiszedjük.

2. A májat a vajba rakva átsütjük, majd a kétféle hagymával turmixoljuk.

3. A többi vajat meg a zöldfűszereket (majoranna, petrezselyemzöld és snidling) is a turmixgépbe rakjuk, és az egészet habosra verjük, a Grand Marnier-val ízesítjük.

4. Mély tálba töltjük, és megdermedni hagyjuk. A tetejére babérleveleket fektetve, tisztított vajjal leöntjük. A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk. Pirított kenyérrel vagy Melba pirítóssal tálaljuk.

5. Ez utóbbihoz a vékonyra szelt, lehéjazott, nyújtófával ellapított kenyérszeleteket sütőbe tesszük, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Vigyázzunk, nehogy a májat túlsüssük, elég, ha a színe kifehéredik, a közepe pedig már nem piros, mert különben rágós lesz, és gazdag fehérjetartalmából is veszíthet.
Grand Marnier helyett konyakot is keverhetünk bele.
A kétféle máj helyett 50 dkg csirkemájból is készíthetjük.

Tisztított vaj

Tisztított vaj
18 dkg vaj

1.18 dkg vajat kis kockákra vágunk. Kis lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékletű vízfürdőbe állítjuk. A vajat kevergetés nélkül felolvasztjuk.

2. Az edényt levesszük a tűzről és a vajat hagyjuk kissé hűlni. Leszedjük a habot a tetejéről, óvatosan, hogy a vaj ne keveredjen fel.

3. A világos sárga folyadékot leöntjük, hogy a tejes lerakódások visszamaradjanak a lábosban. A tisztított vajat levegős tartóba öntjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

Szárnyasmáj-pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5060 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Szárnyasmáj-pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
most van szezonja