Pesto
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A bazsalikomot csipetnyi sóval, a mandulával és a fokhagymával mozsárban összetörjük. Állandóan keverve az olívaolajat beleöntjük, végül a sajtot is belekeverjük.
2. Még jobb, ha az olajat elektromos habverővel verjük a krémbe, ezzel majonéz sűrűségű mártást kapunk.
A mandulát úgy pörköljük, hogy tepsibe terítjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig pirítjuk, ezalatt a mandula aranybarna színt kap.
A pestót üvegbe töltve, a tetejére egy kevés olajat locsolva a hűtőszekrényben 5-7 napig frissen eltarthatjuk. Meg is fagyaszthatjuk, de ilyenkor az olajat és a sajtot csak felolvasztás után keverjük bele.