Bazsalikomos zöldségleves

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bazsalikomos zöldségleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
5 szál darabolt spárga
15 dkg zöldbab
2 kisebb kockára vágott cukkini
3 dkg reszelt sajt
8 dkg vaj
8 dkg apróra vágott füstölt szalonna
7 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb póréhagyma
1 ág összevágott rozmaring
2 db kockára vágott paradicsom
2 db hámozott, kockára vágott burgonya
1 db hámozott, szeletelt zeller
15 dl víz
8 dkg rizs
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnát a vajon kisütjük, majd az összevagdalt hagymát megfonnyasztjuk rajta. A fokhagymát, a póréhagymát és a rozmaringot hozzáadjuk, majd a paradicsomot belekeverjük.

2. A többi zöldséget is beleforgatjuk, vízzel felengedjük, a leveskockát belemorzsoljuk. Néhány percig főzzük, majd a rizst is beleszórjuk.

3. Amikor a rizs már puha, a levest a tűzről lehúzzuk, és bazsalikommal meg sajttal megszórjuk.

Mindig az évadnak megfelelő zöldségből főzzük.
A zöldfűszereket szárítottal is helyettesíthetjük, ilyenkor fél kiskanál rozmaringot és 1 evőkanál szárított bazsalikomot szórunk bele.
Rizs helyett makarónit is tördelhetünk bele.
Maradék húslevessel is felengedhetjük.
Bazsalikomos zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2065 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Bazsalikomos zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
most van szezonja