Ricottás-bazsalikomos lasagne

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ricottás-bazsalikomos lasagne
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg ricotta sajt
½ csomag friss lasagne
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
vagy
1 evőkanál szárított bazsalikomlevél
6 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
1 csipet reszelt szerecsendió
5 dl tej
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet a vajon megpezsegtetjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A hideg tejjel felengedjük, és a tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödött.

2. A tűzről levéve 1 evőkanál bazsalikommal, a ricotta sajttal és a reszelt sajt felével összekeverjük.

3. Egy kikent tűzálló tál aljára egy sor sajtos keveréket simítunk, erre egy tésztalapot fektetünk, reszelt sajttal és bazsalikommal meghintjük. Ismét sajtkrém, majd tészta következik, és ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A rétegezést krémmel fejezzük be.

4. Közepesen meleg (180 °C-os) sütőben 40-45 percig sütjük.

A hűtött tésztát a mártással teljesen takarjuk be, csak úgy puhul meg.
Hűtött, puha lasagne tészta helyett szárítottat is vásárolhatunk, de azt sós vízben főzzük meg, csak utána rétegezzük.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Ricottás-bazsalikomos lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Ricottás-bazsalikomos lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
van itthon