Thai kacsacurry ananásszal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai kacsacurry ananásszal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál friss, apróra vágott koriander
75 dkg sült, darabolt kacsa
45 dkg darabolt ananászkonzerv
4 dl kókusztej
2 evőkanál friss, összevágott menta
1 evőkanál földimogyoró-olaj
3 szál darabolt újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 db friss kaffircitromlevél

Elkészítés:

1. A wokot nagyon forróra hevítjük, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük az újhagymát, fokhagymát és a vörös currykrémet, és kevergetve 1 percig pirítjuk, amíg aromájuk illatozni kezd.

2. Beletesszük a feldarabolt kínai kacsasültet, a kókusztejet, az ananászt, a kaffir zöldcitromleveleket és a friss koriander és menta felét.

3. Felforraljuk, mérsékeljük a lángot, és 10 percig pároljuk, amíg a kacsa átmelegszik, és a mártás kissé besűrűsödik. Belekeverjük a maradék friss koriandert és mentát, jázminrizzsel tálaljuk.

Thai vörös currykrém

Thai vörös currykrém
1 evőkanál zöldcitromhéj
2 evőkanál friss, darabolt koriandergyökér
1 evőkanál friss, összevágott galangagyökér
15 nagyobb szárított piros chilipaprika
5 db apróra vágott sonkahagyma
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 teáskanál garnélakrém
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál egész fehér bors
1 teáskanál római kömény
2 szál szeletelt fenyérfű

1. A sütőt mérsékelt hőmérsékleten, 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük.

2. A piros húsú chilit hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, magházát eltávolítjuk, és húsát durvára földaraboljuk.

3. Közben a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), a koriandermagot, az egész fehér borsot és rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 percnyi sütéssel felszabadítjuk az aromákat.

4. A garnélakrémet a feldarabolt chilivel együtt háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük, és hozzáadjuk még a felaprított ázsiai sonkahagymát, a felaprított fokhagymagerezdet, a vékonyan felszeletelt fenyérfüvet, az összevágott friss galangagyökeret, a feldarabolt friss koriandergyökeret és a zöldcitromhéjat. Simára keverjük, vagy a mozsárban összetörjük.

Thai kacsacurry ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2090 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai kacsacurry ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista