Csípős vietnami csirkecurry

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csípős vietnami csirkecurry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dl kókusztej
50 dkg hámozott, kockára vágott édesburgonya
4 nagyobb egész, lehártyázott csirkecomb
2 és fél dl víz
2 teáskanál
1 nagyobb szál szeletelt sárgarépa
1 szál finomra vágott, fehér fenyérfű
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 teáskanál porcukor
1 evőkanál fűszerkeverék
¾ dl olaj
½ teáskanál szemes fekete bors

Elkészítés:

1. A curry fűszerkeveréket és a cukrot a fekete borssal és a sóval együtt egy tálba tesszük, és jól összekeverjük.

2. A csirke bőrét és a zsíros részeket eltávolítjuk (1. kép). A csirkecombokat háromfelé vágjuk (2. kép) és bedörzsöljük a currys keverékkel, majd a csirkét tálra helyezzük, folpack fóliával letakarjuk, és éjszakára a hűtőbe tesszük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk. Beledobjuk az édesburgonyát, és közepes lángon 3 percig pirítjuk. Szedőkanállal kivesszük.

4. Kimerjük a wokból az olajat, de 2 evőkanálnyit benne hagyunk. Beletesszük a hagymát, és kevergetés közben 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyérfüvet és a babérlevelet, és 2 percig pirítjuk.

5. Beletesszük a csirkét, és közepes lángon, kevergetés mellett 5 percig pirítjuk, vagy amíg jól összevegyült a keverékkel, és kezd megváltozni a színe. Ráöntjük a vizet, és lassú tűzön, fedő alatt 20 percig csendesen pároljuk, közben egyszer-kétszer megkeverjük.

6. Hozzáadjuk a sárgarépát, az édesburgonyát és a kókusztejet, és fedő nélkül, időnként megkeverve, 30 percig csendesen főni hagyjuk, amíg a csirke megpuhul. Vigyázzunk, hogy az édesburgonya ne főjön szét. Párolt rizzsel vagy száraz rizsmetélttel tálaljuk.

Csípős vietnami csirkecurry Csípős vietnami csirkecurry
Csípős vietnami csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2102 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Csípős vietnami csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recept beküldése