Rákcurry

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rákcurry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 ⅔ dl kókuszkrém
½ csokor friss thai bazsalikom
4 nagyobb folyami rák
vagy
4 nagyobb homár
½ teáskanál
1 nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál finomra vágott fenyérfű
1 teáskanál sambal oelek
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A rák legyezőfarkát visszahúzzuk és eltávolítjuk a felső páncélját. Kihúzzuk a bélcsatornáját és a szürke kopoltyúkat. A rákot négy darabra vágjuk, diótörővel megroppantjuk az ollóit, így könnyebb lesz megenni, és a curry íze is jobban átjárhatja a húsát.

2. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Beletesszük a hagymát, fokhagymát, a fenyérfüvet és a cseresznyepaprika-krémet, és 2-3 percig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a római köményt, a kurkumát és a koriandert a sóval együtt, és 2 percig pirítjuk, amíg illatozni kezdenek.

4. Belekeverjük a kókuszkrémet és a levest. Felforraljuk, majd kis lángra állítva beledobjuk a rákhúst, és időnként megkeverve, 10 percig főni hagyjuk, amíg a folyadék egy kis része elpárolog, enyhén besűrűsödik, és a rákok megpuhulnak. Belekeverjük a bazsalikomot, majd rizzsel tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Rákcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1066 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Rákcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó