Indonéz kókusztejes csirke

Opar ayam

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Indonéz kókusztejes csirke
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg darabolt csirke
2 dl konzerv kókuszkrém
2 evőkanál tamarindpüré
1 evőkanál fehér ecet
1 rúd fahéj
1 teáskanál
A currykrémhez:
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
2 teáskanál őrölt fehérbors
másfél evőkanál friss, apróra vágott galangagyökér
1 evőkanál friss, apróra vágott gyömbér
2 fej összevágott lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
½ teáskanál pirított garnélakrém
1 szál szeletelt, fehér fenyérfű
2 teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt római kömény

Elkészítés:

1. A currykrém elkészítése: valamennyi hozzávalót turmixgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg sűrű pépet nem kapunk.

2. Közepes lángon felforrósítunk egy nagy teflonbevonatú wokot, beletesszük a kókuszkrémet és a currykrémet, és állandó keverés közben 20 percig forraljuk, amíg sűrű és olajos lesz.

3. Beletesszük a 8-10 darabra vágott csirkét, és a még fel nem használt hozzávalókkal és a sóval együtt körülbelül 50 percig főzzük csendesen, amíg a csirke megpuhul.

A megmaradt mártást légmentesen záródó edényben, a hűtőben tároljuk, ahol 5 napig is eláll. Felhasználhatjuk levesekhez és currykhoz levesnek.
Indonéz kókusztejes csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Indonéz kókusztejes csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest