Halgombóc-curry

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halgombóc-curry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db halpogácsa
5 dl kókusztej
3 evőkanál friss, apróra vágott koriandergyökér
1 evőkanál friss, finomra vágott gyömbér
2 dl víz
1 evőkanál olaj
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 teáskanál zöldcitromlé
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál paradicsompüré
½ teáskanál őrölt kardamom
1 szál apróra vágott fenyérfű
1 teáskanál sambal oelek
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
A díszítéshez:
igény szerint friss koriander

Elkészítés:

1. A hagymát, a cseresznyepaprika-krémet, gyömbért, fenyérfüvet, koriandert, kardamomot és a paradicsompürét konyhai robotgépbe tesszük, és sima péppé keverjük.

2. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény falát is érje. Beletesszük a fűszerkrémet és közepes lángon, kevergetés mellett 4 percig pirítjuk.

3. Hozzákeverjük a halszószt, a kókusztejet és a vizet. Felforraljuk, és 5 percig nagy lángon hagyjuk, majd mérsékeljük a lángot, és újabb 5 percig csendesen főzzük, amíg a lé egy része elfő, és a folyadék kissé besűrűsödik.

4. Beletesszük a halgombócokat, a zöldcitromlevet, és 2 percig forraljuk. Nem szabad túlfőzni, mert a halgombócok megkeményednek és gumiszerűek lesznek. Hozzávegyítjük a korianderzöldet, és korianderszálakkal díszítjük. Rizzsel tálaljuk.

Halgombócokat a nagyobb bevásárlóközpontok mélyhűtött pultjaiban találunk. Felengedett állapotban használjuk fel.
Halgombóc-curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1708 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Halgombóc-curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+