Thai marhahúsos-sütőtökös curry

Gaeng nuer fug tong

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai marhahúsos-sütőtökös curry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg vékony szelet marhalapocka
50 dkg kockára vágott sütőtök
6 levél összetépkedett curry
7 és fél dl kókusztej
4 evőkanál mutsaman currykrém
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 fej hosszúkásra vágott vöröshagyma
2 evőkanál apróra vágott földimogyoró
1 evőkanál pálmacukor
2 evőkanál tamarindpüré
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál szójaolaj
vagy
2 evőkanál repceolaj
vagy
2 evőkanál kukoricaolaj
vagy
2 evőkanál napraforgóolaj
A díszítéshez:
néhány levél curry

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítunk egy teflonbevonatú wokot. Beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. A húst adagonként beletesszük, és alkalmanként kb. 5 perc alatt barnára pirítjuk. Kivesszük a wokból.

2. Beletesszük a currykrémet, fokhagymát, a hagymát, a curryleveleket és jól beleforgatjuk az olajba. Visszatesszük a húst is, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett 2 percig pirítjuk.

3. Beleöntjük a kókusztejet, majd levesszük a lángot, és 45 percig csendesen főni hagyjuk. Beledobjuk a kockára vágott sütőtököt, és még 25-30 percig kis lángon forraljuk, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, és a lé kissé besűrűsödik.

4. Hozzákeverjük a földimogyorót, a pálmacukrot, a tamarindpürét, a halszószt, és egy percig csendesen forraljuk. Currylevelekkel díszítjük, és rizzsel tálaljuk.

Teflonbevonatú vagy nemesacél-wokot használjunk, mivel a savas tamarind a közönséges acélwok fűszeres védőbevonatát megtámadja, és a védőréteg leválik.

Musaman currykrém

Musaman currykrém
10 db szárított piros chilipaprika
1 szál vékonyra szeletelt fenyérfű
1 evőkanál friss, darabolt galangagyökér
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
0.25 teáskanál őrölt fahéj
0.75 teáskanál őrölt szegfűszeg
0.25 teáskanál törött fekete bors
1 teáskanál koriandermag
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál garnélakrém

1. A sütőt közepes hőmérsékleten 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük. A chili húsát leforrázás után durvára vágjuk.

2. Közben az ázsiai sonkahagymát, a fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a galangagyökeret, a fokhagymagerezdet, a kardamomhüvelyt, a koriander- és római köménymagot és garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva) és a fekete szemű törött borsot egy sütőlapon elrendezzük, és kb. 5 percig pörköljük, amíg a fűszerek aromája illatozni kezd.

3. A garnélakrémről leszedjük a fóliát. A megpörkölt fűszereket háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük és hozzáadjuk az őrölt szegfűszeget és az őrölt fahéjat. Keveréssel vagy őröléssel sima krémet készítünk. Ha a massza túl száraz, hozzáadunk egy kevés fehér ecetet.

Thai marhahúsos-sütőtökös curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1851 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai marhahúsos-sütőtökös curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek