Édes chilidzsem

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes chilidzsem
Adag: 1 adag (0.75 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál tamarindpüré
3 evőkanál szárított garnéla
20 dkg szeletelt sonkahagyma
10 dkg vékonyra szeletelt fokhagyma
4 nagyobb kimagozott, apróra vágott chilipaprika
9 dkg világos, reszelt pálmacukor
2 evőkanál halszósz
5 dl olaj

Elkészítés:

1. A szárított garnélát 5 percig forró vízben áztatjuk, jól lecsepegtetjük, majd leitatjuk és durvára vágjuk.

2. Egy kis serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olajat, beletesszük az ázsiai sonkahagymát, a fokhagymát, és állandó keverés mellett 10 percig pirítjuk, amíg a hagyma és a fokhagyma aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a garnélát és a friss piros chilit, és folytonosan keverve 5 percig pirítjuk. Levesszük a lángról, lecsepegtetjük, az olajat félretesszük.

3. A pirított keveréket konyhai robotgépbe tesszük, és fokozatos keverés mellett hozzáadunk a félretett olajból 0,6 dl-t, hogy pépet kapjunk. A keveréket közepes lángra tett serpenyőbe tesszük, és amikor csendesen forrni kezd, hozzáadjuk a pálmacukrot, a tamarindpürét és a halszószt. 5 percig pirítjuk, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Tálalás előtt megvárjuk, amíg kihűl.

Tiszta üvegben tároljuk a hűtőben, ahol akár 6 hónapig is eláll. Thai- vagy kézzel ehető ételekhez (pl. tavaszi tekercs, pénzes táska) kínáljuk.

Édes chilidzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1234 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Édes chilidzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
van itthon