Uborkás raita

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Uborkás raita
Adag: 1 adag (0.33 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott, kimagozott kígyóuborka
2 és fél dl joghurt
½ teáskanál
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál mustármag
½ teáskanál frissen reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. A meghámozott, kimagozott, apróra vágott libanoni uborkát és a sima joghurtot egy tálban simára keverjük.

2. Az őrölt rómaikömény- és a mustármagot egy kis serpenyőben, közepes lángon 1 percig pörköljük, vagy amíg illatozni kezdenek, és kissé megbarnulnak, majd hozzákeverjük a joghurtos keverékhez.

3. A gyömbérrel, sóval és az őrölt fekete borssal ízesítjük, ízlés szerint, és az egészet jól összekeverjük. Paprikával díszítjük. A hűtőbe téve, légmentesen lezárt üvegben 3 napig is eláll. Hidegen tálaljuk. Currys puffanccsal vagy samosával tálaljuk.

Uborkás raita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1242 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Uborkás raita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+