Maláj halcurry

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Maláj halcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl kókusztej
3 db friss piros chilipaprika
2 darabka 4 cm-es, friss gyömbér
1 evőkanál citromlé
2 db érett, darabolt paradicsom
1 evőkanál kecap manis
1 evőkanál tamarindpüré
1 evőkanál halfűszerkeverék
2 teáskanál garnélakrém
3 szál szeletelt fenyérfű
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
dl kukoricaolaj
vagy
dl szójaolaj
vagy
dl repceolaj
vagy
A meghintéshez:
2 és fél dl víz
igény szerint sült hagyma

Elkészítés:

1. Felszeleteljük a gyömbért, és kisebb konyhai robotgépben a chilivel, hagymával, fokhagymával, fenyérfűvel és a garnélakrémmel együtt durvára aprítjuk. Hozzáadunk 2 evőkanálnyi olajat, és pürévé keverjük, közben egy spatulával rendszeresen kapargatjuk a tál oldalát.

2. Erős lángon felhevítünk egy teflonbevonatú wokot, beleöntjük a maradék olajat, körbefuttatjuk az edény oldalán, majd beletesszük a krémet. Állandó keverés mellett, lassú tűzön 3-4 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk az őrölt curryt, és 2 percig kevergetjük. Beletesszük a kókusztejet, a tamarindot, a kecap manist és a vizet. Felforraljuk, időnként megkeverjük, majd mérsékeljük a lángot, és 10 percig csendesen főni hagyjuk.

3. Hozzáadjuk a halat (pl.: menyhal vagy tőkehal), a paradicsomot és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig csendesen főzzük, amíg a hal éppen csak megpuhul (omlóssá válik). Rizzsel tálaljuk, és a tetejét meghintjük ropogós sülthagymával.

Használjunk teflonbevonatú vagy nemesacélból készült wokot.
Maláj halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Maláj halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter