Indonéz száraz marhacurry
Beef rendang



Elkészítés:
1. A koriander-, az édeskömény- és a rómaikömény-magot rázogatás közben, zsiradék nélkül fél-egy percig serpenyőben pörköljük, vagy amíg illatozni kezd, ügyelve arra, hogy le ne égjen. A magokat fűszerdarálóban vagy mozsárban megőröljük.
2. A hagymát és a fokhagymát háztartási robotgépbe tesszük, és simára keverjük - esetleg hozzáadunk egy kevés vizet.
3. A kókusztej felét egy teflonbevonatú wokba öntjük, felforraljuk, majd mérsékelt lángon, időnként megkeverve, 10 percig csendesen forraljuk, vagy amíg a fele elpárolog, és az olaj kezd kiválni a krémből.
4. Szegfűszeggel, őrölt korianderrel, édeskömény- és rómaikömény-maggal ízesítjük, és 1 percig kevergetjük. Beletesszük a húst, és 2 percig pirítjuk, amíg szép barna lesz, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket, a chilit, a citromlevet, a fenyérfüvet, a cukrot, 1 teáskanál sót és a maradék kókusztejet. Fedő alatt, közepes lángon 120 percig főni hagyjuk, vagy amíg a folyadék leve elpárolog, és a keverék besűrűsödik, közben gyakran kevergetjük, nehogy leégjen a wok aljára.
5. Levesszük a fedőt, és 8-10 percig tovább főzzük, vagy amíg az olaj kezd kiválni a kókuszkrémből, de közben vigyázzunk, nehogy a curry leégjen. Zöldcitrom gerezdekkel tálaljuk.