Indonéz száraz marhacurry

Beef rendang

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Indonéz száraz marhacurry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb friss, apróra vágott piros chilipaprika
8 dl kókusztej
150 dkg 2,5 cm vastag, kockára vágott marhalapocka
2 fej durvára vágott vöröshagyma
2 teáskanál reszelt pálmacukor
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál római kömény
½ teáskanál édesköménymag
2 teáskanál koriandermag
1 evőkanál citromlé
1 szál félbevágott fenyérfű

Elkészítés:

1. A koriander-, az édeskömény- és a rómaikömény-magot rázogatás közben, zsiradék nélkül fél-egy percig serpenyőben pörköljük, vagy amíg illatozni kezd, ügyelve arra, hogy le ne égjen. A magokat fűszerdarálóban vagy mozsárban megőröljük.

2. A hagymát és a fokhagymát háztartási robotgépbe tesszük, és simára keverjük - esetleg hozzáadunk egy kevés vizet.

3. A kókusztej felét egy teflonbevonatú wokba öntjük, felforraljuk, majd mérsékelt lángon, időnként megkeverve, 10 percig csendesen forraljuk, vagy amíg a fele elpárolog, és az olaj kezd kiválni a krémből.

4. Szegfűszeggel, őrölt korianderrel, édeskömény- és rómaikömény-maggal ízesítjük, és 1 percig kevergetjük. Beletesszük a húst, és 2 percig pirítjuk, amíg szép barna lesz, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket, a chilit, a citromlevet, a fenyérfüvet, a cukrot, 1 teáskanál sót és a maradék kókusztejet. Fedő alatt, közepes lángon 120 percig főni hagyjuk, vagy amíg a folyadék leve elpárolog, és a keverék besűrűsödik, közben gyakran kevergetjük, nehogy leégjen a wok aljára.

5. Levesszük a fedőt, és 8-10 percig tovább főzzük, vagy amíg az olaj kezd kiválni a kókuszkrémből, de közben vigyázzunk, nehogy a curry leégjen. Zöldcitrom gerezdekkel tálaljuk.

Indonéz száraz marhacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1512 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Indonéz száraz marhacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter